Persoonlijk advies van uw notaris in Breda

Notariaat Erik Dicou wil je een oplossing bieden die aansluit bij jouw wensen. Alleen op die manier krijg je de kwaliteit waar je recht op hebt. Wij zijn je graag van dienst en bieden bij jou passende oplossingen op de volgende gebieden.

Je huis en hypotheek

Je koopt een huis, of wil je huis verkopen. Dat wil je natuurlijk goed geregeld hebben. Het gaat tenslotte om een belangrijke beslissing en je wilt alle risico’s uitsluiten. Notariaat Erik Dicou begeleidt de juridische aspecten van de koop en verkoop van je huis met uiterste zorg, zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Wij helpen je graag bij:

 • de hypotheek op je woning
 • de aan- of verkoop van je woning
 • de aan- of verkoop van grond

Vraag direct vrijblijvend een online offerte aan. Je krijgt na het invullen van je gegevens direct een prijsopgave. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

PLAN EEN ADVIESGESPREK

Je gezin, samenleven en scheiden

Ben je van plan om bij de notaris vast te leggen dat je samen verder gaat in het leven? Of verwacht je binnenkort een verandering in je gezinssamenstelling? Dan is dit een goed moment om voor advies bij Notariaat Erik Dicou langs te gaan. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden die aansluiten bij jouw situatie.

De dienstverlening op het gebied van personen- en familierecht bevat onder meer:

 • samenlevingscontract en huwelijkse voorwaarden
 • geregistreerd partnerschap en partnerschapsvoorwaarden
 • echtscheidingen en beëindiging samenlevingsrelaties

Vraag direct vrijblijvend een online offerte aan. Je krijgt na het invullen van je gegevens direct een prijsopgave. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

VRAAG NAAR DE MOGELIJKHEDEN

Je vermogen, nalatenschap en erfenis

Met een testament kun je afwijken van het wettelijk erfrecht. Je bepaalt zelf aan wie je wat wilt nalaten. Als je jonge kinderen hebt, kun je een voogd of bewindvoerder benoemen. Een op maat gemaakt testament biedt je de mogelijkheid om je vermogen op een gunstige manier over te dragen aan je erfgenamen. Dit kan door middel van Estate Planning. Notariaat Erik Dicou helpt je daarbij de overdracht van je vermogen zo te regelen dat je zo weinig mogelijk belasting betaalt. Dat kan jou en je erfgenamen veel geld besparen. Ook voor de afwikkeling van een erfenis ben je bij ons aan het goede adres.

Wat is er mogelijk? Doe de check
Deze checklist helpt je na te denken over de wensen en mogelijkheden van jouw testament. Wat is voor jou belangrijk?Met een testament bepaal je zelf wat er met je bezittingen moet gebeuren na je overlijden. Laat deze wensen goed aansluiten op je persoonlijke situatie voor nu en in de toekomst. Is er geen testament, dan bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn. De vragen in deze checklist geven inzicht in de mogelijkheden van je (nieuwe) testament. De antwoorden zijn afhankelijk van je levenssituatie, je wensen en behoeften. Een testament is een persoonlijk document.

Passen jij en je testament nog bij elkaar?

Stel dat je jaren geleden een testament hebt laten maken. Dan kan het zinvol zijn na te denken over een wijziging ervan. Bijvoorbeeld na een scheiding of omdat je partner is overleden. Het kan zijn dat je testament nog verwijst naar de oude wet of naar oude fiscale regels.

Wij helpen je graag op het gebied van:

 • erfenissen
 • schenkingen
 • testamenten

Vraag direct vrijblijvend een online offerte aan. Je krijgt na het invullen van je gegevens direct een prijsopgave. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

ONLINE OFFERTENeem de tijd

Afhankelijk van je situatie bevat deze checklist tussen de 15 en 40 vragen. Sommige vragen kun je snel beantwoorden, over andere wil je misschien wat langer nadenken. Neem hier dan ook de tijd voor. Het gaat om wat jij belangrijk vindt. Weet je niet op elke vraag een antwoord? Geen probleem, je kunt bij de notaris terecht voor meer uitleg of advies over de mogelijkheden in jouw persoonlijke situatie.


Aan het eind ontvang je een overzicht met de belangrijkste aandachtspunten op basis van jouw antwoorden. Deze informatie kun je als voorbereiding gebruiken op je gesprek met de notaris. Je kunt deze antwoorden online lezen of printen.


NAAR DE CHECKLIST

Je bedrijf, vereniging of stichting

Wil je een BV, vereniging of stichting oprichten? Wij adviseren je op juridisch én fiscaal gebied. Zo ga je met de voor jou meest geschikte rechtsvorm van start en behaal je optimaal voordeel. Welke rechtsvorm je kiest, heeft belangrijke gevolgen voor het betalen van belastingen, de overdracht van de onderneming, of het beëindigen van de onderneming.

Wij helpen je graag op de volgende gebieden:

 • oprichting bv
 • oprichting vereniging/stichting
 • statutenwijziging bv
 • statutenwijziging vereniging/stichting
 • fusie en splitsing van ondernemingen

Vraag direct vrijblijvend een online offerte aan. Je krijgt na het invullen van uw gegevens direct een prijsopgave. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.